| 注目の話題から調べる [食品の安全] Last Updated: May 31, 2022 |
baby formula | 乳児用粉ミルク |
bacteria | 細菌、バクテリア |
bacteria contamination | バクテリア汚染 |
best-before date | 賞味期限 |
best-if-used-by date | 賞味期限 |
beverage | 飲料 |
carcinogenic mold | 発がん性カビ |
Chinese-produced food | 中国産食品 |
confectioner | 製菓業 |
confectionery factory | 製菓工場 |
consumer anxiety | 消費者の不安 |
contaminated food | 汚染食品 |
cream puff | シュークリーム |
expiration date | 消費期限、使用期限 |
expired ingredient | 期限切れ原料 |
food contamination | 食品汚染 |
food hygiene | 食品衛生 |
food poisoning | 食中毒 |
Food Sanitation Law | 食品衛生法 |
frozen food | 冷凍食品 |
hazard analysis critical control point ,HACCP | 危害分析重要管理点、ハセップ |
hygiene supervision | 衛生管理 |
imported food | 輸入食品 |
insecticide | 殺虫剤 |
ISO 9001 certification | ISO9001認証 ■品質管理、品質保証の国際標準モデル |
melamine | メラミン |
organophosphate pesticide | 有機リン系殺虫剤 |
organophosphorus pesticide | 有機リン系殺虫剤 |
pasteurization | 低温殺菌 |
pesticide | 殺虫剤、農薬 |
processed food | 加工食品 |
production process | 製造過程、工程 |
quality check | 品質検査 |
quality control | 品質管理 |
quality management standard | 品質管理基準 |
recall | 製品回収、リコール |
sell-by date | 販売期限日 |
shelf life | 保存可能期間 |
systematic cover-up | 組織的隠蔽 |
tainted rice | 汚染米、事故米 |
toxic substance | 毒物 |
use-by date | 消費期限 |
voluntarily recall | 商品の自主回収 |
watered-down milk | 水で薄めた牛乳 |